rEPORTATGE

Nadales a la Casa Pairal d'Ordino

El concert de la coral Casamanya, a la Casa Pairal.E.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ritme de “al 25 de desembre, fum fum, fum”, la Casa Pairal d’Ordino es va acomiadar ahir de Nadal amb la tradicional cantada de nadales de la coral Casamanya, un esdeveniment que es va recuperar després que els dos últims anys no s’hagués pogut celebrar a causa de la pandèmia. Una vintena de persones, des de nens petits a padrins, van assistir al recinte per escoltar les onze veus i el piano que formen la coral Casamanya i, en acabar, van ser convidats a tortell i xocolata calenta.

Adelina Llaquet esperava l’inici del concert emocionada, mentre explicava que mai no es perd la cita. “Jo havia cantat a la coral, però la veu canvia”, recordava. Ahir es va trobar amb les amigues a la Casa Pairal i estava contenta que l’esdeveniment es recuperés. “Durant la pandèmia, vam trobar a faltar el concert”. Llaquet va explicar que agraeix que s’organitzin activitats culturals com aquesta, que animen la vida dels padrins, mentre va reconèixer que la Casa Pairal és un bon espai d’esbarjo. “Anem cada tarda a la Casa Pairal i hi juguem al Rummikub”, va explicar.

En canvi, Pilar Solsona deixava clar que a ella no li agrada gaire jugar a jocs de taula, i que per això no acudeix tan sovint a la Casa Pairal. Tanmateix, quan la visita “xerro i jugo al parxís!”, va exclamar. Això sí, enguany no es va perdre el concert de la coral Casamanya.

Lluís Babi, baix de la coral, va assenyalar que aquest any van preparar onze cançons, amb El 25 de desembre com a tema de clausura, amb el qual van convidar els assistents a cantar. “A nosaltres ens fa il·lusió i cada any intentem cantar”, compartia. La d’ahir va ser la primera actuació que la coral fa després de Reis. Avui, a les 17h, actuaran a la residència Clara Rabassa i, una hora més tard, al Cedre.

“Cada any cantem pels padrins de les residències, ha esdevingut una tradició”, assenyalava. Per preparar els concerts, Babi va detallar que la coral es reuneix dos dies a la setmana per assajar. Va aprofitar-ho per fer una crida a la població: “Si algú vol vindre, falten veus”, va informar. “Si algú hi està interessat pot contactar amb la coral o amb el comú, que els posarà en contacte amb nosaltres”, va comunicar. En aquest sentit, va reflexionar que considera que a la gent li costa venir perquè assagen a partir de les 21.30h. “Són coses que s’aprenen”, va explicar. “Jo mai no m’he considerat un gran cantant, però ara soc el millor baix de la coral (perquè soc l’únic)”, bromejava mentre la gent arribava a la Casa Pairal.

tracking