sostenibilitat

Unes 28 sol·licituds del pla Renova queden desateses

Se’n van presentar 368 durant la convocatòria del 2022

Un edifici amb plaques solars.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dotació del pla Renova no va ser prou àmplia per encabir totes les sol·licituds d’accés a l’ajut. Segons va recollir el BOPA aquesta setmana, durant la convocatòria del 2022 es van presentar un total de 368 sol·licituds per optar a la subvenció. Tanmateix, el decret apunta que “l’import per a les subvencions del conjunt de les sol·licituds esgota la partida pressupostària prevista per a la convocatòria del programa Renova”. Així 39 peticions van quedar descartades, si bé cal tenir en compte que d’aquestes només 28 comptaven amb tota la documentació necessària per ser valorades.

L’escrit, però, explica que en ser sol·licituds que han quedat excloses per una qüestió pressupostària i no per un element d’errors a l’hora de presentar la documentació, en una eventual convocatòria per a l’any 2023 aquestes “podran ser considerades; atès que abans del tancament de la convocatòria les sol·licituds disposen de tota la documentació per ser valorades”, encara que hauran de complir els nous requisits que s’estableixen en la futura convocatòria.

Cal recordar que el pla Renova tenia per objectiu el foment de la substitució dels sistemes energètics dels habitatges, així com la millora de l’eficiència energètica de les cases o l’ús de sistemes que permetessin generar energia renovable per a l’autoconsum de les llars.

tracking