Demanen 24 anys a un acusat de rebre diners d'Odebrecht a través de BPA

L'equip especial Lava Jato ha presentat la catorzena acusació sota la coordinació del fiscal superior Rafael Vela Barba

El Perú destaca la gran col·laboració d'Andorra en el 'cas Odebrecht'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'equip especial Lava Jato va presentar ahir un requerimentacusatori contra Jorge Peñarando Màlaga, el seu fill Ròmul Peñaranda Castañeda, i la persona jurídica Alpha Consult S.A. pel delicte de rentat d'actius, en greuge de l'estat, segons informen diversos mitjans estrangers. La fiscal provincia va sol·licitar 23 anys i4 mesos de pena privativa de llibertat contra Peñaranda Castañeda per haver rebut diners il·lícits de l'empresa Odebrecht, al compte de la Banca Privada d'Andorra.Peñaranda també va ser acusat per haver executat una cadena de rentat en què van participar altres processats. Contra Peñarando Màlaga es va sol·licitar 10 anys de pena privativa de la llibertat. I pel que fa a l'empresa Alpha Consult s'ha sol·licitat una multa de més de 7 milions d'euros inhabilitació permanent respecte a la prohibició de dur a terme en el futur activitats de la mateixa classe o naturalesa.

En aquest sentit,es tracta de la catorzena acusació presentada per l'equip especial Lava Jato, sota la coordinació del fiscal superior Rafael Vela Barba.

La Secretaria de Cooperació Internacional de la Procuradoria General del Brasil ha comunicat al Ministeri Públic (MP) la reactivació de la cooperació judicial amb les autoritats peruanes, en el marc de les investigacions del cas Odebrecht. Així, la Fiscalia peruana destaca que la reactivació de la cooperació judicial implica que es reprenguin les declaracions programades de Marcelo Odebrecht i Jorge Barata a l'etapa del judici oral contra l'expresident Ollanta Humala, per les aportacions a la campanya presidencial del 2011. Amb aquesta reactivació tant Jorge Barata, Carlos Nostre i altres exfuncionaris d'Odebrecht declararan també al judici oral pel cas Metro de Lima que s'ha iniciat aquest mes. El passat 14 de desembre, els fiscals Rafael Vela i José Domingo Pérez, juntament amb la procuradora Ad Hoc, Silvana Carrión, van subscriure l'acta amb què els representants de l'empresa CNO (Odebrecht) sol·liciten a la Procuradoria General del Brasil que reactivi les sol·licituds de cooperació internacional amb la Fiscalia peruana.

tracking