SALUT

Quatre-cents padrins participen en les sortides socioculturals de la Creu Roja

L'entitat ha organitzat set activitats pels usuaris del servei de Teleassistència

Berenar de retrobada al CencraCreu Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes quatre-centes persones d'uns85anys de mitja, han participat en les sortides socioculturals que ha organitzat la Creu Roja Andorrana a favor delsusuarisdels serveis de Teleassistència i de Sempre Acompanyats, segons informa l'entitat en un comunicat. Així, han estat set les sortides decaràcterlúdic i cultural, trobades gratuïtes amb inici a la primavera. Després de l'aturada forçada durant prop de dos anys per la pandèmia, a finalsd'abril la Creu Roja Andorrana destaca que va poder reunir els usuaris en un berenar de retrobada alCencrai ho hacontinuatfent amb diverses propostes, cada mes excepte a l'agost, fins a l'organització aquestes últimes setmanes de la tradicional trobada de Nadal que es va celebrar a les instal·lacions del Hard Rock Cafè i va consistir en un dinar i quinto amb lots de nombroses empreses i col·laboradors.

L'entitat destaca que les sortides socioculturals tenen la vocació principal de permetre als padrins i padrines de retrobar-se uncop al mes, i de compartir així un moment amb altres persones fugint de la solitud i l'aïllament del quotidià. En aquest sentit, l'organització destaca que la gran majoria delsusuarisd'aquests serveis són d'edat avançada sovint amb mobilitat reduïda i que aquestes activitats els permeten omplir un vuit emocional i social.

Les primeres activitats es van organitzar el 2004. Així, les sortides delTAD, un servei que compta a finals de novembre de 2022 amb 602 usuaris, pretenen apropar a la gent gran i als usuaris dels programes socials de la Creu Roja propostes d'oci i de lleure diferents al voltant de la cultura, la música, la natura o encara l'esport, segons destaca l'entitat. Per això, consideren que són un acte social important per garantir el benestar i la mobilitat d'aquests usuaris que se solen organitzar al país o en regions de proximitat.

tracking