Obres a l'edifici annex al Rosaleda per ubicar-hi l'Arxiu

S’hi faran treballs de condicionament climàtic i contra incendis

L'edifici annex al Rosaleda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va validar ahir l’adjudicació definitiva de les obres de condicionament climàtic i instal·lacions contra incendis de l’edifici annex a l’antic hotel Rosaleda, ara seu del ministeri de Cultura, i amb l’objectiu que s’hi traslladin els serveis de l’Arxiu Nacional. L’adjudicatària ha estat l’empresa EM-T SA per un import que frega els 270.000 euros. Ha estat una contractació directa perquè, tal com va informar l’executiu, el concurs inicial va quedar desert “en presentar-se poques ofertes i amb imports que superaven les estimacions preliminars”. L’alternativa ha estat una adjudicació directa proporcionada al cost de l’actuació “per tal que l’edifici annex a l’hotel Rosaleda, actualment desocupat, pugui ser aprofitat i utilitzat per a finalitats d’interès general en els millors terminis possibles”.

El termini d’execució dels treballs és de quatre mesos. L’executiu va assenyalar que per complir la voluntat de traslladar-hi els serveis de l’Arxiu Nacional –que fa anys que estan pendents d’una nova ubicació– s’hi fan les instal·lacions de climatització i seguretat contra incendis de les tres plantes de l’edifici.

Túnels

El consell de ministres també va aprovar l’adjudicació directa de les obres d’arranjament de la xarxa de túnels a Treballs Públics la Coma per un import de 197.771 euros. Com en el cas anterior, l’adjudicació directa està motivada pels resultats del concurs convocat, que va quedar desert per l’elevat preu de les poques ofertes presentades. Els treballs encomanats afecten el túnel del Pont Pla, el de les Dos Valires, els de Sant Antoni, el de la Tàpia i el túnel d’Arcalís.

tracking