EDUCACIÓ

L'aplicació de seguiment del transport escolar costarà 14.000 euros

L'objectiu és saber a temps real on es troben els usuaris per tenir més control de la seva ubicació

Infants al transport escolar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha fet pública l’adjudicació definitiva del concurs per a la contractació dels serveis d’elaboració d’un sistema de gestió i geolocalització per a l’acompanyament del transport escolar al BOPA d'aquest dimecres. Així, el ministeri d'Educació ha adjudicat a l'empresaSinzerad, SLU per un import de14.107,50 euros per any, impostos inclosos, l'encàrrec de fer aquesta aplicació informàtica de seguiment. Així, l'objectiués fer un seguiment a temps real de l'acompanyament del transport escolar per disposar d'una eina per tenir més control, segons va assenyalar el ministre Josep Maria Rossell durant una roda de premsa de consell de ministres. En aquest sentit,el sistema de geolocalització permetrà marcar en l'aplicació els alumnes quan pugin a l'autobús que els porta o torna del centre educatiu i desmarcar-los quan abandonin el vehicle.

Així ho va decidir l'executiu arran del cas de la nena que es va quedar tota la jornada lectiva al vehicle perquè es va dormir durant el trajecte a l'escola i ni l'acompanyant ni el xòfer del bus van veure que la menor no havia baixat i s'havia quedat tancada. El ministre Rossell va destacar que en el transport escolar es produeixen "incidents esporàdics" i que aquesta aplicació serà una eina més per emprar perquè hi pot haver errors humans.

El termini d'execució de l'adjudicació seràdel 23 de desembre fins al 31 d'aquest mes, moment en què es podrà renovar amb l’acordprevi del Govern per períodes anuals fins al màxim d'anys que estableix la llei de la contractació pública.

tracking