mesures contra la pèrdua de poder adquisitiu

La CEA reitera que la llei dels salaris complica la gestió

La CEA reitera que la llei dels salaris complica la gestió

El director i el president de la CEA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, va recordar que l’organització ja va advertir que la llei per apujar els salaris proposada per Govern podria afectar les graelles salarials. Per això, va justificar que des d’un primer moment “no érem partidaris que Govern entrés una proposició al Consell General per anar més lluny del salari mitjà”. “Han intentat trobar una solució, però tot això complica molt la gestió de les empreses”, va esgrimir.

Després que els grups parlamentaris de la majoria s’adonessin que la graella presentada inicialment pel Govern provocava, en alguns casos, problemes en els organigrames de les empreses, Cadena va reivindicar al Diari que “era lògic”. En concret, la proposta inicial de l’executiu manté un augment salarial del 7% fins als 1.400 euros i a partir d’aquí baixa mig punt percentual cada 200 euros fins arribar als 4.000 euros. Tanmateix, els grups van entrar una esmena per canviar la fórmula per calcular l’increment salarial que s’aplicarà a les empreses privades a partir del gener de l’any vinent.

Cadena va sostenir que des de la CEA es va veure amb bons ulls legislar l’increment del salari mínim i, com a molt, fins al salari mitjà. En canvi, la CEA va defensar que l’increment de la resta de salaris havia de quedar en mans de “l’empresa, que sabia com tenia aquestes graelles salarials”.

tracking