VIVES CRIDA eLS ANDORRANS A PARTICIPAr als comicis

Recepció del Copríncep episcopal

El cap de Govern i els grups parlamentaris van agrair les reflexions de l’arquebisbe

Recepció del Copríncep episcopal

Recepció del Copríncep episcopalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Faig una crida als andorrans que participeu.” Amb aquestes paraules, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives, va animar els nacionals del país perquè votin a les eleccions de l’any que ve. Durant el discurs de recepció al Palau episcopal de la Seu d’Urgell, Vives va destacar que l’any que ve hi haurà eleccions al Consell General i als comuns i va recordar que “necessitarem, una vegada més, que dones i homes generosos es posin a disposició del país per a la noble tasca política”, perquè “pensin i treballin pel bé comú”.

Encara amb la mirada posada a l’any que ve, el Copríncep episcopal va mencionar els reptes de futur que afronta Andorra, que són “complexos i a la vegada apassionants”, destacant la negociació amb la Unió Europea, que requerirà “esforç i valentia”. Així mateix, va recordar que el 2023 serà el moment que la Constitució complirà 30 anys.

Les paraules de Vives també van repassar els principals temes que ocupen l’actualitat mundial. Pel que fa a la guerra d’Ucraïna, va destacar que el conflicte bèl·lic posa en perill la pau internacional i va indicar que la societat andorrana “ha donat prova, un cop més, del seu compromís amb el dret internacional i la pau, així com la seva solidaritat amb els refugiats”. Així mateix, va fer menció a les conseqüències econòmiques que el conflicte està tenint. D’altra banda, va posar en relleu la “incertesa” del canvi climàtic i va fer una crida a “l’esperança”.

El cap de Govern va valorar les paraules “de suport” de Vives. “És un discurs que pretén infondre esperança i traslladar una mostra de suport al conjunt de la classe política”, va agrair Xavier Espot, observant que “treballen per millorar el dia a dia dels ciutadans i les ciutadanes i a vegades és una feina que té un punt d’ingrata”. Així mateix, el president del grup demòcrata, Carles Enseñat, va admetre que “el Copríncep sempre ens fa tornar a la realitat moltes vegades de les picabaralles polítiques i ens fa anar al fons de les qüestions”. Per la seva banda, Ferran Costa, president del grup independent, va sostenir que el bisbe va enviar un “missatge de pragmatisme per a tota la classe política” que “recorda quins són els problemes i quins són els constrenyiments actuals”.

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la recepció.

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la recepció.

tracking