Col·lectius

Els sindicats iniciaran al gener una caixa de solidaritat per preparar la vaga general

L’objectiu és disposar de fons per poder compensar part dels salaris que hipotèticament es perdran amb la protesta

Els quatre representants sindicals avui al Consell en la protesta silenciosaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, ha assegurat aquesta tarda a les portes del Consell General que a partir del gener els sindicats iniciaran una caixa de solidaritat per poder recaptar diners per tal de fer front a la vaga general que volen convocar.

En aquest sentit, l'objectiu de la caixa serà poder compensar part dels salaris perduts durant la vaga. Si bé Ubach va reconèixer que no "tindrem la capacitat per compensar tots els salaris, sí que podrem retornar una part important". Tanmateix, Ubach no ha fet una previsió de quin seria el volum de donacions que caldria recaptar. El màxim responsable de l’USdA tampoc ha concretat quan es convocaria la vaga.

Els representants dels sindicats s’han traslladat avui al Consell General en un acte de protesta silenciosa per traslladar als consellers la pèrdua de poder adquisitiu", ha explicat Ubach.La convocatòria ha aplegat quatre representants sindicals que s’han assegut a la zona del públic del Consell General amb una mascareta marcada amb una creu per emfatitzar “el malestar amb el Govern”.

Entre els integrants de la plataforma sindical hi havia Gabriel Ubach, Joan Torra i Carla Guinot. Els quatre representants sindicals han assistit a la sessió parlamentària com espectadors per la crida que havien fet assegurant "que ens volen callats ... però no deixem de reivindicar" en la convocatòria que van fer a xarxes socials.

tracking