Sanitat

Visites no presencials per videotrucada i a petició del pacient

La CASS haurà de sufragar 44 euros pel viatge individual i 30,5 pel col·lectiu

La Creu Roja feia fins ara el transport sanitari no assistitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha aprovat també en la reunió d'aquest matí un canvi de les condicions de les visites no presencials. El Govern fixa que les visites no presencials s'han de fer per videotransmissió i en resposta a la demanda d'atenció del pacient i "no són delegables a altres professionals mèdics i per establir els criteris en què no està indicada una visita no presencial".

El ministeri de Salut també ha proposat una revisió de lestarifes de responsabilitat amb un augment d'un 3,3%, segons la pujada de l'IPC aplicada el 2022. El titular de Salut, Albert Font, ha recordat que les tarifes d'actes mèdics estaven congelades des del 2018 i les de les consultes odontològiques des del 2012.

El consell de ministres ha aprovat a més les tarifes del transport sanitari no assistit que deixa de ser finançat pel SAAS i assumit per la Creu Roja i a partir del 2 de gener serà cobert per la CASS i en un 10% per l'usuari amb la concessió atorgada a Ambulàncies del Pirineu. El Govern ha informat en un comunicat que el viatge individual, anada o tornada, costarà 44 euros per a la CASS i 4,4 per a l'assegurat i si el viatge és col·lectiu el preu serà de 30,5 per a la Seguretat Social i de 3,05 euros.

El transport sanitari no assistit és el servei per traslladar persones que "per impossibilitat física o altres causes exclusivament clíniques" no poden utilitzar els mitjans de transport ordinaris per desplaçar-se a un centre sanitari o al domicili després de rebre atenció sanitària i que no necessiten assistència durant el trasllat, detalla el Govern. Per gaudir del servei s'ha de tenir la prescripció d'un professional mèdic del país.

Els usuaris han de contactar amb Ambulàncies del Pirineu amb 24 hores d'antelació al trasllat i han de lliurar la recepta mèdica. El servei es pot demanar per telèfon o al web de l'empresa.

Els preus fixats pel ministeri tiren endavant amb el rebuig de la CASS que després de la reunió del consell d'administració de dimarts va anunciar que no podia donar el vistiplau favorable a la proposta de l'executiu pel dèficit que generarà a la Seguretat Social.

tracking