La síndica apel·la al consens per concloure la legislatura

Roser Suñé ha demanat als consellers “un esforç més per consensuar aquelles polítiques que hem iniciat”

Roser Suñé durant el discurs a Casa de la Vall de la sessió de Sant TomàsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La síndica general, Roser Suñé, ha destacat aquest matí en el discurs tradicional del dia de Sant Tomàs la necessitat d’assolir consensos per cloure el tram final de legislatura. "Benvolgudes conselleres i benvolguts consellers, m'adreço específicament a vosaltres per demanar-vos encara un esforç més per cloure aquesta legislatura, siguen generosos i avancem per consensuar aquelles polítiques que hem iniciat", ha asseverat Suñé.

Així la síndica ha apuntat que "en aquesta legislatura atípica" el Consell haurà tirat endavant més de cent textos durant els quatre anys que ha durat el seu mandat. En aquest sentit ha demanat reflexionar "sobre la quantitat de textos i la capacitat que tenen les administracions del país per fer-hi front amb els desplegaments reglamentaris que suposen". Així Suñé ha afirmat que "si bé sembla que disminuir el ritme esdevé un anacronisme, la bona feina necessita dedicació i recerca, no ho oblidem quan ocupem un escó en aquest hemicicle". De fet, la síndica ha reconegut "un sentiment agredolç" pel fet "de no haver pogut anar més enllà de posicions dialèctiques fixades a l’avança dels debats".

D'altra banda, Suñé ha demanat als consellers futurs que mantinguin la lluita contra l'alça de preus en l'habitatge i en el camí de la transició energètica els eixos centrals de l'acció política de la propera legislatura. En aquest sentit, la Síndica ha posat en valor l'estalvi energètic que ha realitzat el Consell General, xifrat en un 16%.

Sessió tradicional de Consell General de Sant Tomàs a Casa de la Vall

tracking