SDP esgotarà la via per arribar a un pacte polític transversal

El partit entén que es dona una situació semblant a la del procés constituent

Roda de premsa de progressistes-SDPJulià Rodríguez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Progressistes-SDPcontinuarà insistint perquè es pugui arribar a un pacte transversal entre les diferents formacions polítiques de cara a lespròximes eleccionsgenerals. I és que el partit considera que,igual queva passar en el seu dia amb el procés constituent, ara és hora també d'unir esforços per treure el país de ladifícilsituació en què es troba, sobretot pel que al'endeutamentpúblic i la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE).

Així ho ha explicat aquesta tarda el líder del partit, JaumeBartumeu, que ha indicat que avui mateix ha tingut de nou reunions amb el Partit Socialdemòcrata (PereLópez), Demòcrates (ConxitaMarsol) i Liberals d'Andorra (Josep Maria Cabanes).

Bartumeu veu difícil, però, aquesta confluència, sobretot perquè Demòcrates i PS “estan instal·lats en una escenificació de la confrontació, que no és bona” perquè el que cal és “sumar esforços” pel futur del país. En cas que fracassi aquest acord nacional transversal -ha deixat oberta fins al 31 de gener, data en què està previst que s'aprovi el pressupost per al 2023- la possibilitat d'assolir-lo- el partit podria fer una llista nacional en solitari. "Presentar-se en solitari és relativament senzill, però seria contradictori amb el que hem estat defensant durant més de dos anys i mig", ha recalcat Bartumeu.

tracking