Habitatge

Govern revisarà 15 edificis per a pisos de lloguer assequible

Els tècnics faran una inspecció dels immobles per valorar si són admissibles per fer compra o arrendament

El ministre Víctor Filloy ha presentat el projecte avuiSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha rebut 15 propostes per adquirir o arrendar edificis plurifamiliars, d'ús hoteler o immobles per destinar-los a habitatges a preu assequible que compleixen tots els requisits. Una dotzena corresponen a edificis i 3 inclouen habitatges individuals i són construccions des dels anys 50 fins a l'actualitat, segons ha informat l'executiu.

Els tècnics del ministeri de Territori i Habitatge faran ara una inspecció de cada immoble "per valorar si és admissible" i s'espera que aquesta fase de revisió interna acabi abans de finals d'any. El Govern informarà llavors als propietaris les candidatures admeses i es farà "una taxació pericial immobiliària" del valor de l'edifici i dels costos de rehabilitació. Aquesta quantitat estimada es comunicarà als propietaris "que podran presentar una oferta en base a aquesta taxació", explica l'executiu en un comunicat.

El Govern remarca que adjudicarà les propostes "tenint en compte criteris de qualitat, preu i temps", es formalitzarà l'escriptura pública o el contracte d'arrendament i s'iniciaran les rehabilitacions. El programa per habilitar pisos de lloguer assequible té una dotació de 19 milions d'euros.

tracking