Energia

FEDA preveu pèrdues per sobre dels 20 milions aquest any

Albert Moles no descarta un nou increment de tarifes el proper any, si bé s’afronta amb optimisme el 2023

Albert Moles ha fet balanç avui de la situació de FEDAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de FEDA, Albert Moles, ha xifrat en uns 20 milions d'euros les pèrdues de la companyia per a l’exercici 2022. De fet, Moles ha reconegut que les pèrdues poden ser lleugerament superiors als 20 milions, segons com s'acabi de tancar el mes de desembre.

Moles ha apuntat que la companyia espera que la transferència de 15 milions d'euros aprovada pel Govern ajudarà a fer front a la situació de caixa de la companyia. Tanmateix, ha reconegut que davant l'escenari d'incertesa no es pot descartar un nou increment de tarifes durant el 2023. En aquest sentit, el director general de FEDA ha destacat que la factura en compra d'energia enguany ja assoleix els 70 milions d'euros, mentre que ara fa dos anys a aquestes alçades la factura es situava al voltant dels 30 milions d’euros.

En relació a l'estalvi energètic, el director general ha defensat que cal donar temps a la implementació del decret i ha asseverat que "el risc" per a la companyia és a partir del mes de desembre i fins febrer. Així ha justificat que les mesures no hagin estat d'obligat compliment fins la setmana passada. Sobre els possibles talls de llum, Moles ha recordat que s'està treballant en el pla de contingència per garantir que, en el cas que s'hagin de produir, aquests siguin el més "equitatius i justos possibles".

tracking