Micro First Lego League

El torneig de robòtica d'Andorra Telecom comptarà amb vuit escoles

La novena edició es celebrarà el 15 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Rècord de centres inscrits a la novena edicióAndorra Telecom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició de la Micro First League Andorra Telecom comptarà amb la representació més nombrosa de centres escolars del país de les edicions celebrades fins ara, segons informa la companyia en un comunicat. Això serà així donat que s'hi afegeix l'escola Maria Moliner i el Centre de Formació Professional d'Aixovall amb les escoles de segona ensenyança d'Ordino, Santa Coloma, Encamp, la Sagrada Família, Janer i Sant Ermengol. Així, el torneig, que es celebrarà el 15 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, comptarà amb vuit centres escolars i quinze equips, segons ha explica lacap de Responsabilitat Social Empresarial de la companyia en la roda de premsa de presentació d'aquest matí.

En aquest sentit, per Martí "aquest torneig de robòtica educativa ha anat consolidant-se entre els centres escolars del país i considerem que aquesta és una molt bona notícia per Andorra. Aconseguir incentivar la curiositat per les formacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre els joves era l’objectiu inicial i considerem que aquest torneig reuneix els ingredients necessaris per motivar als joves a participar i el que és més

important, a gaudir de la formació".

Andorra Telecom destaca que des de fa uns mesos els equips estan treballant en el repte proposat en aquesta edició per la Firs Lego, "L’energia del futur", una competició creada per inspirar els joves a experimentari fer créixer el seu pensament crític a través de la diversió i dels aprenentatge de les habilitats STEAM que es desenvolupa en tres àmbits: el jocdel robot, el projecte científic i els valors de la FIRTS LEGO. En aquesta línia, en el joc del robot, els equips han de dissenyar i programar un robot que ha de complir unes missions en un tauler de joc. Entre les 15 missions del repte, cada equip ha seleccionat aquelles que els hi han de permetre assolir el màxim nombre de punts en un temps de dos minuts i mig per cada ronda. Així, es comptabilitza la millor ronda de cada equip. La parapública recorda que les 15 missions d’aquesta edició són: La planta d’hidrogen; la plataforma

petrolera; el magatzem d’energia; la granja solar; la connexió a la xarxa intel·ligent; l’automòbil hybrid; la turbina eòlica; la missió sorpresa; el dinosaure de joguina; la planta d’energia; la presa hidroelèctrica; la reserva d’aigua; el power-to-x; la fàbrica de joguines i les bateries recarregables.

Pel que fa la projecte científic, els equips han d'enfocar-seen una idea innovadora relacionada amb el repte, L’energia del futur. Per tant, la recerca, les entrevistes a experts sobre el tema, identificar un problema i desenvolupar la solució serà un procés en el que l’equip ha de treballar seguint també els valors de la FIRST LEGO: la inclusió; la innovació; la recerca; l’impacte; la diversió i el treball en equip.

tracking