Patrimoni

Audiovisuals al museu Areny-Plandolit per reviure la història del país

'El somni de Don Guillem' és una experiència que combina objectes tangibles, tecnologia i l'espai real

Sílvia Riva ha presentat l'experiència multisensorial al museu Areny-PlandolitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El museu Casa d'Areny-Plandolit ha estrenat avui un espai audiovisual immersiu "que permet reviure la història del país a partir d'una experiència multisensorial que combina objectes tangibles, tecnologia i l'espai real" per traslladar-se al segle XIX, segons exposa Govern en un comunicat. El projecte s'anomena 'El somni de Don Guillem. Una experiència màgica amb hologrames" i és una iniciativa del ministeri de Cultura per dinamitzar i actualitzar els espais culturals.

La titular de Cultura, Sílvia Riva, ha afirmat durant el recorregut de presentació que es tracta de "recordar el passat amb tecnologies del present per a una visita diferent". I ha recalcat que aquest projecte permet seguir el full de ruta del Llibre blanc de la cultura i Pla estratègic de cultura que combinaran l'ús de la tecnologia per apropar la cultura als ciutadans.

L'espai de l'audiovisual és el cap de casa per finalitzar la visita al museu mitjançant un sistema immersiu amb dos hologrames i cinc quadres màgics, amb cinc escenes que recreen la vivència de Don Guillem recordant grans moments de la seva vida i transportant al visitant al seu temps. La durada és de 20 minuts i es pot projectar en català, castellà, francès i anglès. L'entrada serà gratuïta fins al 23 de gener i s'ha de fer amb reserva.

El relat d''El somni de Don Guillem' ha estat elaborat a partir del guió de l'escriptor i historiador Albert Villaró amb l'assessorament dels departaments de Patrimoni Cultural i Política Lingüística. L'audiovisual l'ha fet l'empresa Grup Transversal SA, que va guanyar el concurs internacional convocat per Govern.

tracking