ordre de visita segons el nivell d'urgència

L'hospital reclama un ús responsable d'urgències davant l'actual saturació

Sala d'espera d'urgències.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va fet públic ahir un “manual d’instruccions” per fer un “ús responsable del servei d’urgències” davant l’actual saturació que hi ha registrada en aquest servei hospitalari. El SAAS indica que l’ordre de visita depèn del nivell d’urgència establert a triatge i del lloc on és visitat, és a dir, si és una visita ràpida, si és a l’àrea box o al SUM. En aquest sentit, informen que hi ha a disposició dues unitats terrestres i una d’aèria per atendre les emergències extrahospitalàries.

Per altra banda, els professionals sanitaris demanen a tothom que utilitzi mascareta (FPP2 en cas de simptomatologia catarral i quirúrgica en cas de cap símptoma), que només es vingui amb un sol acompanyant, que es guardi silenci i respecte pel descans de la resta d’usuaris i de les persones, així com que s’apaguin els telèfons mòbils o que se silenciïn.

Finalment, el servei sanitari especifica el temps d’espera recomanat per cada cas. Si es tracta d’una reanimació, l’atenció serà immediata i prioritària; si és una emergència l’espera serà de 30 minuts; si és urgent serà de 60 minuts; per al que es consideri menys urgent o no urgent es pot haver de fer esperar un mínim de dues hores i en aquest cas aclareixen que el temps d’espera pot variar segons la situació del servei, i en alguns casos podria ser de quatre hores o més.

tracking