Moscou demana als russos residents a Andorra que no entrin en provocacions

El govern rus ha enviat un missatge per evitar reaccionar a una suposada russòfobia

Vladímir Putin.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Moscou s'ha dirigit als russos expatriats residents a Andorra amb instruccions per evitar aldarulls i, de passada, mantenir unida la seva opinió pública a l'exterior, segons publiquen diversos mitjans estrangers. Així, l'executiu rus recomana no participar en discussions ni freqüentar esdeveniments públics multitudinaris, i han enviat diversos missatges en obert i a particulars en privat per Telegram amb aquesta indicació.

Per a la difusió s'han utilitzat no només els canals consulars, sinó també els coordinadors de Centres d'Atenció a Compatriotes que gestionen associacions de compatriotes a Andorra i Espanya. En aquest sentit, l'objectiu és ajudar-los a obtenir "assistència legal ràpida, qualificada i gratuïta sobre el terreny, així com ajudar en la preparació de sol·licituds o apel·lacions a organismes encarregats de fer complir la llei, organitzacions educatives, municipis, serveis socials,etc". Tot això, davant del perill que els russos residents siguin víctimes de delictes d'odi en aquest país. "Us recordem que us trobeu a l'esfera legislativa i executiva de les autoritats espanyoles i andorranes –segons deia el missatge–. La legislació d'aquests estats castiga amb severitat qui públicament instigui, promogui l'odi, la discriminació o la violència contra grups de persones o persones aïllades per la pertinença a aquests grups, per raons de racisme, antisemitisme, confessió, religió, situació familiar o pertinença a determinada raça, nacionalitat, origen".

Es reacciona així a una suposadarussofòbiades queRússiava començar l'atac militar contra Ucraïna.Així, Moscou tracta de cohesionar les seves colònies de ciutadans expatriats a la UE, i mantenir-losimpermeablesa les narratives occidentals de la guerra, fins i tot sota l'aparença d'un perill de "represàlies" al carrer.

tracking