Font atribueix la saturació d'urgències a l'ús inadequat i a la falta de metges

El ministre es mostra favorable a fer una enquesta sobre el clima laboral al SAAS

El ministre de Salut, Albert Font, en una sessió del Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Albert Font, ha atribuït a la manca de metges suficients i a l'ús inadequat que es fa molt sovint d'Urgències la saturació que es registra en aquest servei hospitalari. I és que, segons ha explicat durant la sessió de control parlamentari que ha tingut lloc aquesta tarda, en els últims mesos s'han registrat quatre baixes, una de les quals ja està coberta i altres dues estan a punt de ser-ho, el que ha provocat "certa tensió" en el funcionament del servei. A més, la "sobrecàrrega" està també originada per l'afluència de pacients que pateixen "patologies banals que s'haurien de resoldre en l'atenció primària".

Font s'ha mostrat obert a la realització d'una enquesta sobre el clima laboral i per valorar els càrrecs al Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). "Una enquesta sobre l'ambient de treball pot ser important, però hauria de ser absolutament neural i no orientada a si la direcció és o no bona", ha manifestat Font. El titular de Salut ha admès que pothaver-hi"tensionaments" del servei d'urgències durant l'època hivernal acausade l'increment del nombre d'esquiadors que poden patir accidents i de persones amb malalties respiratòries.

El ministre també ha anunciat que es preveu que el dia 1 de febrer estigui enllestit el conveni amb els psicòlegs, una data en què també han d'estar tancats els nous convenis que se signin amb la resta de professionals de la salut que han demanat una revisió de les tarifes. A hores d'ara, pel que faals convenisamb els psicòlegs, només falten per tancar «aspectes crematístics», que es refereixen a les tarifes, és a dir, si els pacients pagaran per consultes o béen base auns protocols deseguiment.

Per la seva banda, elministrede Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha negat, responent a una pregunta de la consellera socialdemòcrata JudithSalazar, que s'hagi produït un canvi de criteri pel que fa a la relació laboral que cal aplicar als empleats subcontractats a altres països per empreses andorranes. En aquest sentit, ha manifestat que perquè no hi hagi dubtes sobre aquest punt el Govern ha optat per modificar el reglament associat a immigració, tot i que s'analitzarà també si caldrà portar a terme una modificació de la Llei de relacions laborals. "La voluntat és donar seguretat jurídica i cobertura legal a totes les persones", ha indicat Gallardo, que ha recordat, a més, que"controlar i revisar tots els contractes és una tasca que no es pot fer".

tracking