Salut registra 160 positius per covid i un hospitalitzat

Els casos actius de contagiats amb el virus baixen a 260

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pressió sanitària per la covid ha baixat de manera notable en la darrera setmana i l'hospital ha passat de tenir 7 ingressats a només un pacient amb el virus que es troba a una habitació de planta, segons ha informat el ministre Portaveu en la roda de premsa de consell de ministres. Eric Jover ha detallat que des del dimecres passat s'han notificat 160 contagis i 236 altes el que redueix el nombre de persones amb la infecció activa fins a 260, que representen 76 que la setmana anterior. El total d'infeccions detectades des del març del 2020 ascendeix a 47.606, les recuperacions han estat 47.188 i hi ha hagut 158 defuncions.

Jover ha destacat que la incidència de la pandèmia es troba en una "situació d'oscil·lacions" en les últimes setmanes amb un lleuger creixement dels casos i d'ingressos "encara que siguin quadres lleus" i ha insistit que el virus de la covid se suma a d'altres virus respiratoris habituals d'aquesta època. I ha anunciat que el Govern prorroga una setmana més les mesures vigents per evitar la propagació de la malaltia i protegir les persones vulnerables i que sol·licitarà al Consell General una ampliació més de la potestat per aplicar mesures excepcionals si és necessari per limitar l'expansió del virus.

El ministre ha tornat a fer una crida "al sentit comú i la prudència" per a les properes setmanes que seran de més contactes socials per les festes nadalenques. Salut ha fet 160.635 vacunacions i el Govern reitera la recomanació de rebre la immunització contra la covid i recorda que es pot demanar cita per vaccinar-se amb la quarta dosi els majors de 60 anys i les persones més vulnerables a la infecció.

tracking