tribunal de corts

Petició de 6 anys de presó per vendre droga

La Fiscalia acusa dos homes arrestats en el marc de l’‘operació Bronx’ de tràfic de cocaïna

La policia va comissar 32 grams de cocaïna.Policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri Fiscal demana quatre i sis anys de presó per als dos homes de 45 anys acusats de traficar amb cocaïna. Els processats van ser detinguts en el marc de l’operació antidroga Bronx, a Sant Julià de Lòria, el 24 de novembre de l’any passat. En el domicili dels imputats la policia hi va trobar fins a 32 grams de cocaïna. El principal acusat guardava la droga a la cuina, tenia una bàscula amb restes de substàncies tòxiques i uns 2.000 euros en efectiu, així com un bitllet enrotllat. Al de l’altre processat hi van trobar cocaïna en bossetes amagades en una caixa i a la butxaca d’una jaqueta. També tenia bosses retallades i un bitllet d’un dòlar enroscat. Això, sumat a les converses telefòniques que la policia va poder estudiar, provoca que el Ministeri Fiscal els acusi de possessió, tràfic i consum de cocaïna.

Durant el judici ahir davant el Tribunal de Corts, la defensa del principal imputat, que es va definir a si mateix com una “un ionqui”, va acceptar la qualificació de l’acusació pública, que l’acusa d’un delicte major de possessió de cocaïna en gran quantitat. Ho va fer després que el mateix imputat admetés haver venut droga en alguna ocasió. Ara bé, la lletrada va demanar que se li imposi la pena mínima prevista de quatre anys de presó ferma i una pena econòmica “simbòlica”, i no la de 10.000 euros que vol la fiscal. L’home va advertir ser un gran addicte de la droga, però va indicar que a la presó està duent a terme un tractament de desintoxicació.

Per la seva banda, la defensa del segon imputat va demanar l’absolució del delicte menor per tràfic de cocaïna del qual se l’acusa, ja que l’home va negar haver venut mai substàncies estupefaents. En canvi, sí que va admetre ser consumidor de cocaïna. La comprava a la Seu d’Urgell en grans quantitats per al consum propi i la introduïa per la muntanya quan anava a buscar bolets, va al·legar. Així, pel delicte de consum de droga el lletrat va reclamar que se li imposi la pena de presó que ja ha complert en caràcter preventiu i una multa no superior a 1.000 euros.

L’operació Bronx va ser la continuació de l’operació Queen, que va permetre desmantellar tres importants punts de venda d’estupefaents al Principat. Aleshores es va obrir una nova investigació judicialitzada i tutelada per la Batllia especialitzada envers una presumpta xarxa de tràfic de droga al Principat. L’operació Bronx va culminar el 24 de novembre amb la detenció dels dos imputats.

ELS FETS

-‘Operació Queen’

La policia va desmantellar tres punts de venda d’estupefaents. Aleshores es va obrir una nova investigació.

-‘Operació Bronx’

La policia va arrestar dos homes de 45 anys a Sant Julià de Lòria després de trobar grans quantitats de cocaïna als seus domicilis.

-Admeten el consum

El principal acusat va admetre haver venut droga en alguna ocasió, però no de manera habitual, mentre que l’altre imputat va negar haver-ne venut. Tanmateix, tots dos van admetre ser addictes a la cocaïna i haver-ne consumit de manera habitual.

tracking