Montaner demana per la gestió de la falta de recursos del SAAS

La consellera no adscrita vol saber quin és el pla de xoc o accions que vol dur a terme la direcció

Carine Montaner.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera no adscrita, Carine Montaner, demana a l'executiu quin pla de xoc o accions vol dur a terme la direcció del SAAS per solucionar la situació que és "molt preocupant abans que ens passi una desgràcia". En aquest sentit, la líder d'Andorra Endavant apunta que el SAAS "arrossega un problema de gestió de recursos que s’està agreujant cada any que passa" i assenyala les declaracions d'alguns membres del sindicat del sistema sanitari per la qual cosa opina que "hem arribat a un punt molt crític de la situació a nivell de les urgències del SAAS i a nivell del servei d’emergència".

Montaner apunta també a la pressió que genera "lafalta de personal, de metges a urgències i de sanitaris al 116" que assegura que "s'està convertinten baixes laborals per depressió, desmotivació, ganes de marxar del país per alguns amb aquesta pressió, el baix nivell de salari i el cost de la vida cada cop més elevat a Andorra". Una falta de personal, que segons la consellera podria "posar en perill els malalts amb la desatenció involuntària dels usuaris per culpa de la saturació del sistema i la manca de planificació dels recursos necessaris".

Per tot això, Montaner demana al Govern quina és la seva valoració pel que fa a la direcció i que la pregunta obtinguila declaració d’urgència.

tracking