Treball

El Greta desmenteix els sindicats sobre el sistema laboral

Jover qualifica com "molt trist" que s'hagi volgut instrumentalitzar els experts "no sé si amb voluntat preelectoral"

El ministre Eric Jover aquesta tardaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Eric Jover, ha mantingut avui una reunió amb la delegació del Grup d'experts en acció contra el tràfic d'éssers humans (Greta) del Consell d'Europa en la qual "han desmentit taxativament" les afirmacions que els sindicats els atribueixin en qualificar el sistema laboral d'Andorra com "una mica obsolet i gairebé medieval". Jover ha assegurat en la roda de premsa de consell de ministres que les declaracions dels sindicats són "duríssimes i desafortunades i no s'ajusten a la realitat" i ha destacat que els experts s'han mostrat "sorpresos i fins i tot preocupats per aquestes afirmacions que no es corresponen amb el que el Greta pensa d'Andorra". I ha insistit que la delegació li ha explicat en la trobada que "aquestes paraules no hi han estat i que estan decebuts" perquè tot i que les haguessin dit les reunions són confidencials i no s'haurien d'haver traslladat als mitjans.

Eric Jover ha titllat de "molt trist" les manifestacions fetes públiques pels sindicats i ha incidit que "vull pensar que és un error en com s'han expressat i que rectificaran". I ha recalcat que si no ho fan "és voler instrumentalitzar un grup d'experts no sé si amb voluntat preelectoral" i ha valorat que "no dona bona imatge" que s'instrumentalitzi aquesta delegació "amb objectius que no són els adequats".

El ministre ha asseverat que des de l'organisme europeu "estan molt satisfets" pels esforços que ha fet Andorra i pels canvis que s'han implementat per adaptar-se al Tractat de Varsòvia seguint les recomanacions del Greta i que demà faran un comunicat sobre la visita. La delegació que visita el país aquesta setmana farà després un informe de conclusions per les trobades amb diferents actors socials que han mantingut on inclouran les recomanacions de millora a aplicar "que el Govern analitzarà i intentarà desenvolupar". I ha ressaltat que s'han introduït modificacions al Codi Penal que només responen a les propostes d'informes anteriors "i fem un trist favor al treball d'aquests organismes si comencem a faltar a la veritat i a instrumentalitzar-los".

tracking