Legislació

Canvis de salari per als subcontractats per més d'un mes

El Govern canvia el reglament laboral "perquè hi ha un forat que precaritza la mà d'obra"

Cues per fer tràmits a ImmigracióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres aprovarà la setmana vinent una modificació del reglament laboral que obliga les persones subcontractades fora del país per treballar al Principat més d'un mes a presentar a Immigració el contracte perquè es comprovi si és homologable, segons ha anunciat en la roda de premsa de consell de ministres Eric Jover. El ministre Portaveu ha explicat que la relació laboral signada ha de complir a més d'amb la remuneració del salari mínim que ja ho fa amb els diferents salaris mínims fixats a Andorra per a les diferents categories segons les tipologies de feina. I ha subratllat que no es podrà pagar a un treballador subcontractat a l'estranger "menys" que a un altre resident per la mateixa categoria professional, "han de complir el salari assoicat a la categoria".

Jover ha argumentat que el Govern ha pres aquesta mesura perquè s'ha detectat que amb les condicions laborals dels treballadors subcontractats "hi ha un forat que precaritza la mà d'obra" i es fa el canvi de reglamentació "per donar més seguretat". I ha afegit que es podrien fer més canvis per millorar la situació de les persones subcontractades amb la problemàtica que s'identifiqui "perquè no ens sentim còmodes" i hi ha un grup interministerial treballant "per identificar altres elements i alguns canvis no es podran fer per reglament".

La plataforma sindical va informar ahir el Greta que hi ha obrers estrangers subcontractats a la construcció l'hoteleria sense cobertura sanitària perquè van signar el contracte en països que no tenen conveni de la Seguretat Social amb Andorra. I també van assegurar que alguns estan treballant 48 hores, i no la jornada laboral d'Andorra que és de 40 hores, i que cobren per sota del salari mitjà.

tracking