Sanitat

Govern preveu generalitzar el tercer pagador el primer semestre del 2023

El cap de Govern indica que la implementació tindrà lloc "després d'avaluar les fases prèvies"

Les representants dels treballadors al consell d'administració de la CASS, Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez Vecina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer pagador generalitzat per a tota la població i la incorporació dels medicaments i productes sanitaris arribarà el primer semestre del 2023, segons ha exposat el cap de Govern, Xavier Espot, en resposta a la demanda feta pels representants dels treballadors al consell d'administració de la CASS, Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez, i l'agrupació sindical, que integren SAT, USdA i nou col·lectius de treballadors de la funció pública.

Espot concreta en l'escrit que aquesta tercera fase s'implementarà "després d'avaluar les fases prèvies", ja que el 2 de gener hi ha previst posar en marxa la segona fase d'implementació del règim en el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, així com la incorporació de la prestació odontològica. En aquest sentit, Espot concreta que "s'està treballant activament en la definició àmplia del col·lectiu, per tal de no deixar ningú exclòs, i en els mecanismes d'automatització de la factura i pagament". Cal recordar que la primera fase va arrencar a l'octubre amb la implentació per als majors de65 anys, sense farmàcia i tampoc odontologia. Albert Font, ministre de Salut, va explicar que protegeixen els diners públics perquè “seria molt fàcil dir que sí, fer-ho sense mesures de precaució”, però que el Govern aposta per “fer-ho bé”.

tracking