Afers Exteriors

Maria Ubach recalca a Roma el paper de les dones a Andorra

La ministra participa en la reunió de la FAO i de l'Aliança per les Muntanyes

Maria Ubach a Roma a una taula rodona sobre el paper de les donesSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular d'Afers Exteriors, Maria Ubach, es troba a Roma per participar en la trobada de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) i en l'Aliança per les Muntanyes de l'ONU que es celebren a la capital italiana amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes, segons informa el Govern. El lema de la reunió és 'Les dones mouen muntanyes' i la ministra ha pres part en una de les taules rodones que s'han previst en aquest esdeveniment.

La ministra ha recalcat "el paper essencial de les dones" en totes les comunitats i ha incidit que les dones andorranes "participen activament en la vida econòmica del país" i en la política amb un impuls que ha anat creixent amb el temps. I ha assegurat que el Govern "està fermament convençut de la contribució de les dones en l'acció col·lectiva per mitigar els impactes del canvi climàtic a les muntanyes", recull l'executiu en un comunicat. Ubach ha remarcat "la importància de la muntanya i de l'entorn natural en la societat i en l'economia andorrana, així com el ferm compromís del Govern per la protecció de la biodiversitat i, alhora, en la lluita contra el canvi climàtic". I ha destacat el valor afegit d'organismes com la FAO en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, "especialment pel que fa a la seguretat alimentària, l'acció climàtica o la igualtat de gènere".

Maria Ubach s'ha reunit en el marc de la trobada amb el director general de la FAO, Qu Dongyu, i amb la directora general adjunta de l'organisme, Maria Helena Semedo. I també ha mantingut una reunió amb la directora adjunta per a les aliances i la promoció del Programa Mundial d'Aliments, Ute Klamert.

tracking