El Sipaag també creu que els sous públics estan “desfasats”

El sindicat manifesta que hi ha “molts treballadors públics amb el sou base”

El president del Sipaag, Lluís Anguita.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Els sous de l’Administració estan molt desfasats.” Així de contundent es manifesta el president del Sindicat del Personal de l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, quan se li demana per aquesta qüestió. D’aquesta manera, coincideix amb el que va manifestar la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, al programa de Diari TV Parlem-ne, en què es va referir a les dificultats del sector públic per contractar personal precisament per no tenir uns salaris suficientment competitius. “La ministra té raó”, va afirmar Anguita.

I és que, segons el representant sindical, els salaris estan molt per sota dels que s’estan pagant actualment tant al sector privat com als comuns. Un exemple que posa això de manifest és que un electricista està guanyant pràcticament el sou mínim a l’Administració general, mentre que als comuns percep entre 1.700 i 1800 euros, i al sector privat la nòmina és encara superior. De fet, segons va explicar Anguita, són molts els empleats públics “que estan cobrant el sou mínim o aproximadament 30 euros més”, i això malgrat “la feinada” cada vegada més gran que han de portar a terme. Davant d’aquesta situació, algunes vacants queden sense poder-se cobrir o bé s’han de convocar diverses vegades fins que hi ha candidats que hi estan interessats. “Hi ha un problema greu i fins i tot molts treballadors han decidit marxar”, va indicar Anguita.

Aquesta problemàtica de sous baixos, segons el Sipaag, s’hauria de corregir de manera progressiva “perquè segurament no es pot fer de la nit al dia”. Per aquesta raó, els sindicats estan en espera que el ministeri del qual depenen els comuniquin com quedarà la revisió de les graelles salarials, que ha de permetre als funcionaris arribar a la banda màxima del sou durant la seva vida laboral. A més, el Sipaag està atent a com quedarà la gestió de l’acompliment, que es va aturar l’any 2008 i pot significar una millora en la remuneració. Pel que fa al 10% que es revaloritzen enguany els salaris dels treballadors públics, Anguita considera que no és suficient per anar equiparant-los als dels comuns i als del sector privat.

tracking