Ensisa va guanyar 4,8 milions d'euros la temporada passada

La societat recupera els bons resultats després d'un any de 12 milions de pèrdues

Les pistes del Tarter i la zona que interessa per a la urbanització.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ensisa, la societat que gestiona els sectors de Soldeu-El Tarter, ha tancat els comptes de la temporada 2021-2022 amb uns beneficis, després de pagar impostos, de 4,8 milions d'euros, segons ha revelat avui al migdia en consell de comú de Canillo el director general de SETAP365 i Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo. La societat va assolir uns ingressos de 44,9 milions d'euros, una xifra que reflecteix la recuperació de l'activitat a les pistes d'esquí després d'una temporada, la del 2020-2021, marcada per la frenada derivada de la pandèmia i unes pèrdues de 12 milions d'euros.

Hidalgo s'ha mostrat molt optimista pel que fa a aquesta temporada d'hivern, que tot just ha arrencat. Un dels reptes principals del sector és assolir un augment del 10% del preu mitjà. La ràtio, que es calcula dividint els ingressos per la venda de forfets i altres productes pel nombre d'esquiadors, se situa actualment en 32 euros per persona, mentre que la fita per a aquesta temporada és incrementar-la fins a 35. Durant la sessió Hidalgo també ha afirmat que el procés d'integració d'Ensisa i EMAP, la societat que gestiona Pal-Arinsal, es completarà en dos anys, tres anys abans del que s'havia previst inicialment.

En la roda de premsa posterior al consell el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha informat que en els propers dies es farà l'adjudicació directa del subministrament i col·locació d'una passarel·la elevada per a vianants. L'estructura s'instal·larà al Tarter i permetrà reduir les congestions viàries durant la temporada d'hivern. D'altra banda, Camp ha apuntat que el comú manté contactes amb propietaris de terrenys privats situats al fons de vall perquè hi acullin centres de transferència de terres, és a dir, magatzems on els promotors d'obres puguin dipositar els residus dels desmunts fins que l'abocador del Maià reobri a la primavera.

tracking