Acord d'associació

Un no a la UE no té garantit el retorn a l''statu quo'

El cap de Govern i el ministre Jover.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va reconèixer ahir que amb un no a l’acord d’associació “no tenim la garantia que puguem retornar a l’statu quo”. Així, el líder de l’executiu va reiterar que els beneficis que comportarà accedir al mercat comunitari són molt superiors a “les concessions” que caldrà dur a terme durant les negociacions de l’acord. “És el millor acord d’associació que la Unió Europea ha ofert mai a un país tercer”, va sentenciar el cap de Govern, que va entendre la preocupació que poden generar algunes de les qüestions que cal debatre, com el control de la immigració. “L’obertura simple del 2012 no ha estat suficient; cal trencar tabús i superar neguits”, va asseverar Espot.

En aquest sentit, el cap de Govern va reconèixer que la negociació amb Andorra Telecom serà una de les més complexes perquè es parteix de posicions molt allunyades, però es va mostrar optimista de poder assolir un acord beneficiós. Així, Espot va apuntar que el roaming podria ser un dels elements als quals el país hauria de renunciar per poder mantenir el monopoli de la companyia. “La qüestió del roaming ja té data de caducitat amb o sense acord d’associació”, va asseverar el cap de Govern, que va posar pausa als neguits expressats ara fa uns dies des de la direcció de la companyia.

En relació amb el referèndum, Espot va reconèixer que l’executiu “haurà de fer més i millor” per explicar els beneficis de l’acord, però va defensar que “és difícil explicar allò que encara no sabem”.

tracking