obertura de pistes

Un dia “esplèndid”

El temps no ha acompanyat aquest inici de temporada. Tot i així, la neu de cultiu i el sol van deixar un bon primer dissabte d’esquí

El sector de Grau Roig va rebre ahir els primers esquiadors en un dia fred, però amb la presència del sol.Emma Coll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si ahir la notícia no van ser els metres de neu que acumulava el Principat el primer dissabte d’esquí, tampoc no ho va ser l’afluència massiva de turistes. Almenys, no a les pistes. La neu no va ser, en un primer moment, la gran protagonista i el paisatge emblanquinat va costar de veure durant el camí cap als camps de neu, fent-se esperar fins ben amunt de la parròquia d’Encamp. Les cues de cotxes, que s’han convertit en un element més del paisatge, sobretot en dates festives, tampoc no van saturar les carreteres que guiaven als camps de neu de Grandvalira. Tanmateix, els esquiadors van coincidir que van passar un “bon dia d’esquí”.

“No sabíem com trobaríem les pistes”, explicava un grup d’amics de Terrassa que cada any visita el Principat en aquestes dates. “Però la veritat és que fa un dia esplèndid. Amb la calor que ha fet, les condicions de les pistes estan molt bé. Algunes millors que altres, però n’hi ha que les hem gaudit molt”, observaven. Esquiaven al sector de Grau Roig perquè “hem passat per davant l’aparcament del Tarter i semblava bastant ple. Ens agrada esquiar en zones on hi ha menys gent per evitar cues als telecadires i als remuntadors”, explicaven.

Malgrat que les condicions meteorològiques no han acompanyat aquest inici de temporada, hi havia qui tenia clar que l’obertura de les pistes no es retardaria. “No estava preocupat, sempre aconseguim obrir quan toca”, assegurava un home del país que gaudia d’un dia d’esquí acompanyat del seu fill i d’un amic català. “Demà anirem al Tarter, segur que també està molt bé”, avançava al seu fill. El dia es va caracteritzar per un fred gèlid que va ruboritzar més d’un nas que ahir quedava desprotegit. Ara bé, l’altre protagonista va ser el sol, que va presidir un dia que, a ulls dels esquiadors, va ser “molt agradable”. Tot i això, el fred va permetre mantenir alguns canons de neu en funcionament al llarg del matí que van garantir el bon estat de les pistes d’esquí, mentre que el sol va contrarestar la sensació de fred.

L’arrancada dels ponts de la Constitució espanyola i de la Puríssima amb una arribada de turistes esglaonada, va ser, de fet, un aspecte que els esquiadors van agrair. “Hi ha bastanta gent, però no està atapeït”, celebraven dos esquiadors francesos. Tots dos explicaven que s’havien decantat per visitar el país aquest cap de setmana, per evitar fer-ho la setmana que ve, quan esperen que hi hagi força gent.

Molts dels esquiadors també van agrair poder tornar a esquiar amb normalitat. “L’any passat hi havia tot el tema de la mascareta, sobretot als telecadires i als bars, que era una mica molest”, comentava un esquiador de Barcelona. Ara bé, el retorn de les mesures no el dissuadirien de venir a esquiar al país, va assegurar.

tracking