obertura de pistes

L'arribada d'esquiadors es preveu esglaonada

Els camps de neu esperen una setmana “semblant a la de l’any passat”, però amb una arribada de turistes progressiva

Un grup d'esquiadors ahir, a Grau Roig.Emma Coll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí esperen tancar el pont de la Puríssima amb xifres similars a les de l’any passat, quan es va registrar un inici de temporada rècord, tot i les mesures Covid, que requerien dur mascareta i tenir el passaport sanitari. “Esperem una setmana semblant a la de l’any passat”, va manifestar ahir el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno. Ara bé, aquesta vegada, la dinàmica s’espera diferent. Mentre que l’arrancada de la temporada passada va ser forta des del primer dia, enguany es preveu que l’arribada de turistes sigui “esglaonada”. “Esperem més gent de diferents destins al llarg de la setmana”, a partir del dia de la Immaculada. En aquest sentit, Moreno es va mostrar optimista: “Les previsions són bones, ja que les xifres de reserves són molt bones”. De fet, divendres la Unió Hotelera d’Andorra ja va assegurar al Diari que les reserves havien augmentat des de final de setmana a totes les parròquies i que amb l’última hora esperen emplenar els hotels durant el pont.

Amb tot, el director general de Grandvalira Resorts va celebrar que el primer dissabte d’esquí de la temporada va arrancar “amb condicions magnífiques”. Tot plegat, gràcies al fet que les nevades de principi de setmana i les baixes temperatures van permetre als camps produir neu de cultiu, obrint amb gruixos de neu pols de fins a 40 centímetres. “Gràcies als equips de muntanya i com de bé treballem la neu hem aconseguit unes bones condicions”.

La neu

“Hem patit fins a l’últim moment”, va admetre Moreno. I és que les condicions meteorològiques van posar en compromís la data d’obertura de pistes. Si bé és cert que en aquest inici no s’arriba als gruixos d’altres anys, Moreno estava animat. “Per la poca neu que ha caigut, es pot esquiar molt bé”. Així mateix, es va mostrar esperançat amb les nevades que es preveien per ahir dissabte a la nit: “A veure si cauen més centímetres i la gent pot esquiar amb neu acabada de caure”.

tracking