Llengua

Picabaralla entre majoria i PS sobre si es dona prou suport al català

Els socialdemòcrates afirmen que no s'ha imposat cap sanció per incompliment de la llei des del 1999

La consellera del PS Judith Salazar en una sessió anterior del ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una esmena del grup socialdemòcrata per introduir l'obligatorietat del nivell B2 de català ha generat una picabaralla aquest matí al Consell General amb la majoria, amb intervencions dels portaveus tots els grups que formen part de la coalició,en relació a si s'està fent prou per la defensa del catala. I és que la consellera general del PS Judith Salazar ha recordat que des que va entrar en vigor la llei del català, l'any 1999, no s'ha imposat cap sanció per incompliment d'aquest text, cosa que ha negat el cap de Govern, Xavier Espot, adduint que s'havien instruïtmolt expedients.

L'esmena afectava tant al projecte de llei reguladora de les professions titulades de la salut com el projecte de llei de modificació de la llei d'exercici de professions titulades i de col·legis i d'associacions professionals que ha rebut el vot favorable del Consell General.

La cambra ha rebutjat finalment l'esmena del grup parlamentari socialdemòcrata, que pretenia que s'introduís l'obligatorietat del nivell B2 de català als professionals que ja està exercint al país, i no només als que vinguin a partir d'ara. Espot, ha manifestat que el que s'ha pretés és "establir un mínim comú denominador", ja que hi havia posicionaments diferents dels col·legis professionals.

tracking