Mor una dona per covid en una setmana amb 225 positius

Els casos actius d'afectats pel virus augmenten a 331

Hospital Nostra Senyora de MerixellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona d'edat avançada "amb fragilitats" per d'altres patologies que estava hospitalitzada a planta ha mort per covid, segons ha informat el titular de Salut, Albert Font, aquesta tarda. La pandèmia es converteix en la víctima 157 de la pandèmia en una setmana amb augment de la incidència per la detecció de 225 contagis que incrementa fins a 47.219 el total d'infeccions notificades des del març del 2020.

Font ha destacat que el coronavirus va provocant un degoteig de defuncions "i la ciutadania té assumit que són malalties perilloses, tant la covid, com la grip i altres virus respiratoris que augmenten a l'hivern". I ha indicat que hi ha 331 casos actius, 52 més dels que es registraven dimecres passat, i l'anàlisi de les aigües residuals apunta que hi ha estabilitat de contagis, "ens movem entre 250 i 350 casos i sabem que no és real perquè la gent es testa menys que al principi".

El nombre d'ingressats pel virus es manté en 3 com la setmana passada però el pacient que estava a l'UCI també està ja a una habitació de planta.

El nombre de vacunes contra la covid administrades és de 160.336 unitats, de les quals 58.184 corresponen a primeres dosis, 57.559 a segones, 43.041 a terceres i 1.552 a quartes injeccions.

Medicaments contra la sida

Font ha anunciat que la CASS reemborsarà a partir d'ara fàrmacs per prevenir la sida ja que fins ara només tenien cobertura els medicaments per a les persones que han desenvolupat la malaltia. El ministre ha indicat que es tracta de fòrmules que es donaran a persones "de comportaments sexuals ben particulars si es declaren de risc" i ha precisat que seran "unes desenes" d'assegurats i "no serà gaire despesa".

tracking