Recollida de firmes per aturar el laboratori de Grifols

El moviment contrari a l'obertura de la instal·lació qualifica d'"evidents i preocupants" les contradiccions del projecte

Reunió de poble sobre GrifolsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma apolítica ciutadana contra el laboratori P3 posa en marxa una recollida de firmes per aturar la construcció del laboratori d'investigació en immunologia a Prat de la Farga, després que el cònsol major Josep ÀngelMortésreiterés la setmana passada que "no té cap sentit" fer una consulta sobre l'arribada de Grifols a Ordino. El moviment contrari a la seva obertura, qualifica d'"evidents i preocupants" les contradiccions del projecte i defensa que "no és només un problema d'Ordino, sinó de tot Andorra". En aquest sentit, afirmen que les autoritats no han alertat als ciutadans de "què era realment un laboratori P3" i es refereixen a una entrevista feta l'any passat aBernardLaScola, màxim responsable del laboratori P3 més gran d'Europa, per qüestionar la presentació que va fer Govern sobre el laboratori com una oportunitat pels joves, ja que afirmen que es necessitaran sobretot enginyers especialitzats i amb experiència en aquest camp concret.

A més, des de la plataforma demanen quin interès té realment Andorra per aquest projecte, i per qui motiu Grifols l'ha triat per obrir el seu laboratori P3 "si no és per un tema fiscal,ja queno té previst fer beneficis i les patents seran per Grifols Irlanda". Els contraris al laboratori consideren que el pacte de socis que l'executiu va firmar amb Grifols és "un xec en blanc que hipotecarà la tranquil·litat, el present i el futur d'Andorra". La plataforma fa una crida a andorrans i residents que vulguin aturar la construcció del P3 a signar la petició i informen que la primera etapa de l'acció ciutadana finalitzarà un cop s'hagin superat els 3.000 andorrans i andorranes amb dret a vot inscrits al formulari, posteriorment s'organitzaran firmes presencials a cada parròquia.

tracking