TERRITORI

Territori destina 225.000 euros a la voravia de Ràdio Andorra

L'executiu ha aprovat el conveni per la cessió dels terrenys destinats a la millora puntual de la zona de les Costes

El ministre Víctor Filloy ha presentat el projecte avuiSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha aprovat l'adjudicació d'unes obres de millora a la voravia exterior de la general 2 a l'empresa Progec, segons ha informat el ministre Jover. Aquesta darrera actuació anirà destinada a construir l'últim tram de voravia exterior del revolt de Ràdio Andorra aprofitant l'ample de la plataforma existent i tenint en compte el Pla sectorial de carreteres generals. Amb les obres es vol que la zona guanyi funcionalitat, incloent també places àmplies d'aparcament comunal. A més, es preveu que el darrer tram de voravia connecti temporalment el Pla sectorial d'infraestructures verdes d’Andorra (PSIVA) entre l’enllaç de l’antic càmping Europa i el de la boca nord dels túnels, donat que el marge dret del riu no està en disposició de ser cedit, de moment, per a habilitar aquesta infraestructura de comunicació primordialment per a vianants. L’import de l’obra adjudicada ascendeix a 224.942,35 euros i el termini d’execució previst és de 4 mesos.

200.000 euros pel projecte de les Costes

Per altra banda, l'executiu també ha aprovat aquest dimecres, el conveni entre el Govern i la societat patrimonial Josep Antoni Maestre Pal SLU per a la cessió d’ús d’uns terrenys a la general 1. La voluntat del text és millorar la xarxa viària i de comunicacions de l’enllaç de les Costes. Així, el conveni, de durada indefinida, estipula que la societat cedeix gratuïtament a Govern l’ús de la parcel·la afectada per la millora d’aquest enllaç viari que es destinarà exclusivament a la millora puntual de la zona de les Costes, a la CG-1, incloent-hi la connectivitat de vianants amb les voravies ja existents a banda i banda de l’enllaç viari, així com la millora de la maniobrabilitat i de l’espai de la parada d’autobús del transport públic. Aquestes obres i la redacció del projecte van ser adjudicades fa unes setmanes, amb un pressupost de 100.000 euros pel 2022 i 100.000 més pel 2023.

El ministre Portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que aquesta millora constitueix una primera fase del desenvolupament de la infraestructura viària de la zona. Així, El Pla sectorial de noves infraestructures viàries i el Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia d’Andorra la Vella planifiquen un enllaç viari més ampli més endavant.

tracking