Salut registra 170 positius en l'última setmana

L'hospital continua amb tres ingressats amb el virus i imposa restriccions en les visites al centre

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els contagis de covid han tornat a pujar en l'última setmana amb la detecció de 170 positius, una desena més dels que es van notificar dimecres passat, segons el balanç actualitzat avui després del consell de ministres. El total d'infeccions registrades des del març del 2020 augmenta a 46.994 amb 279 malalts amb el virus actiu, 68 més dels que hi havia fa una setmana. Les altes han estat 102 durant els últims set dies.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha indicat que la situació a l'hospital es manté estable perquè hi ha tres ingressats per la covid, els mateixos de dimecres passat. El pacient que estava a l'UCI ha millorat perquè tot i que continua al servei ja no necessita ventilació mecànica. Els altres dos afectats pel virus estan en habitacions de planta.

El centre ha informat aquesta tarda a les xarxes socials que "l'increment de la incidència intrahospitalària de pacients amb covid" s'ha decidit imposar restriccions en les visites als pacients ingressats a l'hospital. Només es podrà fer una al dia en una de les dues franges horàries fixades: des de les 12 hores a les 15 hores i entre les 18 hores i les 21 hores. El SAAS remarca que les mesures s'apliquen per protegir "al màxim als usuaris vulnerables de l'hospital" i recorda que s'ha d'accedir al centre amb mascareta i demana que l'acompanyant del malalt sigui "preferentment sempre el mateix". I es recalca que queden prohibides les visites de persones que tinguin la infecció del SARS-CoV-2.

Jover ha remarcat que tot i aquest increment de casos que s'ha anat produint "lleugerament" durant les últimes setmanes les infraestructures sanitàries continuen amb una "tensió molt baixa" i per això el Govern ha decidit prorrogar una setmana més les restriccions per la pandèmia tal com s'apliquen ara.

tracking