operació catalunya

La justicia espanyola dóna la raó a Fernández Díaz i paralitza la rogatòria

L'Audiència Provincial de Madrid ha donat la raó a l'exministre de l'Interior relativa a la querella de l'operació Catalunya

L'exministre espanyol Fernández Díaz.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Madrid ha donat la raó a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i ha avisat el Jutjat d'Instrucció número 32 que ha d'admetre el recurs en què demanava la paralització de la comissió rogatòria d'Andorra relativa a la querella de l'operació Catalunya en què figura com a investigat, corregint-se a si mateixa i anul·lant la decisió anterior en què va desestimar la petició de l'exmandatari. En dues actuacions del passat 18 de novembre, els magistrats de la Secció Segona han estimat el recurs de queixa de Fernández Díaz i han disposat que se'l tingui per personat a la comissió rogatòria del Principat que tramita el jutjat madrileny. A més, han considerat pertinent que aquest jutjat admeti el recurs de reforma que havia presentat l'advocat de Fernández Díaz, Jesús Mandri, en què sol·licitava la no tramitació de la comissió rogatòria.

Així mateix, l'Audiència Provincial de Madrid va donar la raó a l'expresident del Govern Mariano Rajoy i al seu exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, tots ells investigats per el mateix cas. La mateixa Secció havia fallat anteriorment en sentit contrari -en tots tres casos- en considerar que la pretensió dels tres exdirigents havia perdut fonament en partir del pressupost fàctic que la comissió rogatòria ja havia estat retornada a Andorra, cosa que quan es va signar l'anterior resolució -el 5 d'octubre- no s'havia fet. En aquella ocasió, els magistrats van explicar que, encara que creien que el jutjat havia d'haver admès els escrits de tots ells, no podien estimar els seus recursos perquè creien que la jutgessa ja havia enviat la resposta al Principat. Ara, l'Audiència de Madrid ha declarat la nul·litat de la primera interlocutòria.

tracking