Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya

Cinquanta persones reben els diplomes d'educadors esportius

Espot i Vilarrubla han fet entrega de les titulacions que són la màxima qualificació que es pot assolir a Andorra

L'acte s'ha celebrat al Centre de FP d'AixovallGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han entregat aquest dimecres els diplomes d’educadors esportius de l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM),corresponents als alumnes de les promocions dels anys 2018 al 2022, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, en total, hi ha hagut més d'una cinquantena de diplomats: 23 educadors esportius en esquí alpí, 23 en muntanyisme i 5 en surf de neu que han realitzat uns estudis de més de 1000 hores de durada incloent formacions generals, específiques i pràctiques.

En aquest context, la ministra ha posat en relleu la seva tasca "ensenyeu una disciplina, però també transmeteu uns valors molt importants: el respecte per la natura i el coneixement del paisatge, del territori, de les muntanyes; contribuïu a fer créixer el sentiment d’identitat en els joves del país i també ajudeu al fet que els nostres turistes s’enamorin d’Andorra", segons destaca Govern.

La qualificació que han obtingut els estudiants és la màxima que es pot assolira Andorra en la modalitat esportiva, i està reconeguda internacionalment. Així, els recents diplomats poden treballar amb les màximesgaranties com a monitors d’esquí alpí i surf de neu o acompanyants de muntanya en escoles i clubs d’esquí, així com també podran desenvolupar la seva carrera professional en empreses del sector que ofereixin activitats de guiatge en muntanya.

tracking