Aprovades sancions per a 94 russos més per la invasió d'Ucraïna

El paquet afecta a 20 societats si es troben actius al Principat

Alguns dels ucraïnesos que es van manifestar ahir davant el consolat honorari de Rússia a Andorra.

Alguns dels ucraïnesos que es van manifestar ahir davant el consolat honorari de Rússia a Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres ha aprovat avui el cinquè paquet de sancions contra Rússia per la invasió el 24 de febrer passat a Ucraïna. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha informat que l'actualització s'ha fet per incloure les modificacions que ha aplicat la Unió Europea en diferents reglaments aprovats entre el juliol passat i el 14 de novembre.

Jover ha assenyalat que aquests articles nous que s'han introduït suposa que s'han incrementat en 94 les persones de nacionalitat russa afectades per les sancions i en el cas que tinguin actius a Andorra seran bloquejats. En aplicació dels mateixos reglaments hi ha 20 societats més en la llista de persones jurídiques o entitats que veurien els actius bloquejats. El ministre ha destacat que l'actualització de normes deixa fora algunes persones que figuraven en els llistats de possibles sancionats perquè estaven duplicats.

Eric Jover ha reiterat que Andorra s'alinea amb aquestes sancions a les mesures internacionals per frenar la guerra que ha tingut conseqüències per a tot el món.

tracking