Economia circular

Prohibició de les bosses de plàstic d'un sol ús el 2023

Calvó anuncia que l'executiu treballa el reglament perquè estigui en vigor a principis de l'any vinent

La ministra Calvó en roda de premsa aquest matíE.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu prohibirà les bosses de plàstic d’un sol l’any vinent. Així ho ha anunciat aquest matí la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que ha afegit que el Govern treballarà per aprovar el reglament que ofereixi el marc legal per aquesta prohibició de cara a principis de l’any que ve.

De fet, el Govern ja va aprovar una llista de productes de plàstic d’un sol ús que no es podran introduir al mercat a partir del 20 de gener. Es tracta, per exemple, de bastonets de cotó, coberts de plàstic o palletes, elements que tampoc estan permesos a la Unió Europea.

Acabar amb els plàstics d’un sol ús és només una de les moltes accions que preveu l’estratègia d’economia circular, que Calvó ha presentat aquest matí acompanyada de la directora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer. Es tracta del full de ruta que ha de permetre implementar els objectius de la llei d’economia circular. En concret, de cara al 2035 es proposa reduir el 20% la producció de residus, reciclar-ne el 65% i augmentar un 25% les empreses basades en esquemes d’economia circular. Així mateix, persegueix reduir a la meitat el malbaratament alimentari de cara el 2030 i establir el consum d’aigua per sota dels 150 litres per dia i persona. De fet, Calvó ha avançat que durant la pròxima legislatura es preveu dissenyar una nova llei de l’aigua.

Primeres subvencions

Calvó ha avançat que demà es preveu que el consell de ministres aprovi atorgar els primers ajuts a empreses que aposten per l’economia circular. Dels 150.000 euros pressupostats, esperen atorgar-ne prop de 70.000 a un total de tres empreses. D’aquestes empreses, una apostaria per dissenyar una aplicació que ofereixi lots de productes que evitin el malbaratament alimentari. Tanmateix, l’executiu continua valorant altres candidatures i espera oferir el cent per cent dels ajuts abans d’acabar l’any.

tracking