Educació

Reforç i canvis horaris al transport escolar demà per les nevades

El Govern informarà les famílies de les modificacions amb un sms

Un autobús que fa el servei de transport escolar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha anunciat que reforçarà el transport escolar amb el desdoblament de línies i avançament d'horaris de sortida per la previsió de nevades generalitzades a tot el país que hi ha per a demà. Les famílies dels escolars afectats per les modificacions rebran informació detallada des del ministeri d'Educació amb un missatge SMS, segons destaca l'executiu.

El desdoblament de línies es farà a rutes de la Cortinada, la 2034 i la 1045, la 1642 d'Arinsal i la 2342 de la capital. I l'avançament horari afecta bona part de les linies de transport escolar de diferentes poblacions de les zones altes del país, on es pot concentrar més neu. També estan sortiran abans les línies que van d'Escaldes a les escoles andorranes de segona ensenyança d'Encamp i d'Ordino.

El Govern recorda que s'ha activat l'avís groc per a aquesta nit i per a demà des del servei de Meteorologia amb la previsió de nevades a partir de 1.000 metres a tot el territori amb gruixos d'1 a 3 centímetres. Protecció Civil i Mobilitat recomanen a la població que eviti els desplaçaments, que avanci la sortida i si és possible fer teletreball. La petició dels serveis és que s'intenti no fer ús del vehicle privat i "compartir el vehicle o utilitzar el transport públic ievitar qualsevol desplaçament que sigui innecessari, per tal d'evitar saturar la xarxa". I es recorda l'obligatorietat de portar el vehicle equipat per circular amb neu.

L'executiu recalca en un comunicat que els departaments del Govern pertinents, Servei meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat, COEX i els cossos especials "continuen atents a l'evolució de les previsions meteorològiques així com a l'assistència i manteniment de la xarxa viària". I recorda que es poden seguir les indicacions pels websmobilitat.ad, meteo.ad iprotecciocivil.ad, així com les xarxes socials oficials, per informar-se de l'estat de lescarreteres, la previsió meteorològica i de les recomanacions de seguretat.

tracking