43a conferència ministerial de la Francofonia

Ubach aposta per promoure l'ús del francès

La ministra d'Afers Exteriors destaca l'augment del 50% en la dotació anual per a la Francofonia

Ubach durant la seva intervenció en la conferència ministerial de la Francofonia a Djerba

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha desplaçat avui a Djerba, Tunísia, per a participar en la 43a conferència ministerial de la cimera de caps d'Estat i de Govern de la Francofonia, on ha reiterat la voluntat del Principat de "continuar promovent i posant en valor el francès". Durant el seu discurs, Ubach s'ha referit a la declaració sobre la llengua francesa en la diversitat, que està previst que s'aprovi aquest cap de setmana a la Cimera de caps d'Estat i de Govern: "el text esdevindrà de referència en matèria de llengua", ha proclamat.

La ministra també ha destacat els "excel·lents resultats" de les dues primeres edicions del fons 'La Francophonie avec Elles' i ha explicat que Andorra ha augmentat la seva dotació anual en aquest projecte en un 50%. A més, s'ha referit al programa de mobilitat dels ensenuyaments, que facilita que professors puguin desenvolupar part de la seva carrera en altres països. De fet, un jove andorrà actualment hi participa i es troba exercint a Ghana.

La 18a cimera de caps d'Estat i de Govern començarà demà amb sessions de treball plenàties i diverses taules rodones i sessions en format restringit per als membres de ple dret, entre els quals hi ha Andorra.

Relacions diplomàtiques amb Niger

Tanmateix, la titular d'Afers Exteriors s'ha reunit avui amb el ministre d'Estat i d'Afers Estranfers de Niger, Massoudou Hassoumi per signar l'establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països.

Ubach durant la seva intervenció en la conferència ministerial de la Francofonia a Djerba

tracking