COP 27

Quinze països de muntanya s'uneixen contra el canvi climàtic

La ministra Calvó ha presidit una trobada ministerial per debatre sobre la vulnerabilitat dels territoris de muntanya

La trobada s'ha fet a la ciutat egípcia de Xarm El-XeikhGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha presidit aquest dijous una trobada ministerial organitzada per Andorra amb homòlegs d'arreu per posar al focus del debat polític les necessitats i l'especial vulnerabilitat

que tenen els territoris de muntanya enfront dels efectes que ja està provocant el canvi climàtic en el marc de la 27a sessió de la Conferència dels Estats Part (COP 27)a la ciutat egípcia de Xarm El-Xeikh, segons informa l'executiu en un comunicat. Així mateix aquesta trobada organitzada per Andorra també vol donar continuïtat ala 6a reunió global del Mountain Partnership que va tenir lloc a Aspen el passat mes de setembre.

L'objectiu d'aquesta trobada, impulsada per Andorra durant la COP 27 amb aquesta temàtica, és impulsar un missatge comú entre les zones de muntanyaper reivindicar un major coneixement a nivell internacional dels impactes que té la inacció enfront del canvi climàtic sobre aquests territoris, i poder així impulsar solucions concretes.

En aquest sentit, Calvó ha recordat que els efectes del canvi climàtic tenen especial rellevància i impacte sobre els territoris de muntanya donat que, tal com recull l'informe de l'IPCC,la temperatura en aquestes zonesevoluciona de forma més ràpida i s'espera que les variacions climàtiques tinguin conseqüències sobre la natura, els ecosistemes i les activitats econòmiques. Per això, la ministra ha manifestat la importància que els països prenguin de forma conscient accions concretes per mitigar el nivell d'emissionsper internar frenar o revertir els efectes negatius per als territoris de muntanya com Andorra.

La reunió, segons recorda el Govern, ha comptat amb la presència de quinze països que han compartit aquesta preocupació i la necessitat que els territoris de muntanyapuguin tenir una veu comuna i compartida en les trobades internacional. En aquesta línia i amb aquesta voluntat, elsecretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i també en el marc de la Cop 27, ha participat en l'esdeveniment paral·lel impulsat pel Mountain Partnership on ha explicat les conclusions extretes durant la trobada ministerial organitzada al matí per Andorra.

Així mateix, per tal de donar seguiment a les coalicions a les quals es va adherir Andorra l'any passat, la delegació ha assistit aquest dijous a la trobada ministerial sobre la reducció d'emissions del metà (promoguda per Estat Units i la Unió Europea) i també a la reunió de la Coalició per a la fixació d'un preu del carboni global.

tracking