OCUPACIÓ

Ocupació oferia 2.314 llocs de treball a l'octubre

Estadística indica que aquest augment de vacants es deu a l'obertura de les quotes d'hivern

Treballadors temporers davant del servei d'Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre total de llocs de treball oferts a final de mes d'octubre era de 2.314, el mes anterior se'n van oferir 1.307, equivalent a una variació mensual positiva del 77% i una variació positiva del 32,6% respecte a l'octubre de l'any 2021 quan les ofertes de treball eren 1.745. Aquest augment de llocs de treball es deu a l’obertura de les quotes d’hivern. Així es va referir ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu de l'executiu, Eric Jover.

Pel que fa al nombre global de demandants en recerca a final de mes és de 451 persones, amb una variació positiva respecte al mes anterior del 10,5%, quan hi havia 408 persones, i un 23,8% inferior al mateix mes de l’any anterior quan eren 592 persones, segons es desprèn de l'informe publicat avui pel departament d'Estadística. Per altra banda, el nombre dedemandants en millora a final de mes és de 300 (315 el mes anterior), fet que representa una variació mensual negativa del 4,8% i una variació negativa del 42,5% respecte a l'octubre de l'any 2021 (quan eren 522 persones).

Estadística informa que els demandants de serveis a finals de mes era de 69. D'aquests, tres ho són en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 66 demandants de serveis en situació d'ocupació. En aquest cas, la variació respecte al mes anterior és positiva d'un 1,5% per als demandants de serveis en situació d’ocupació, quan n'hi havia 65, i nul·la per als demandants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos, donat que eren els mateixos.

El nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada per Govern és de 22, un 4,3% menys respecte al mes anterior (quan hi havia 23 persones) i un 70,7% menys respecte a l’octubre de l’any anterior (75 persones)

Així mateix, aquest mes s’han fet 14 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i 11 mitjançant els programes de treball temporal. Del total de persones inscrites al Servei d’Ocupació, n’hi ha 61 que van trobar feina pels seus propis mitjans.

tracking