Sanitat

La CASS finançarà el 75% de la reproducció assistida

Els requisits són tenir menys de 42 anys i ser infértil

Albert Font i Helena Mas en la presentació d'aquest matíSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) finançarà a partir del gener els procediments sanitaris que requereixi qualsevol parella amb problemes d'infertilitat. Cobrirà el 75% si el procés es fa en centres públics i el 20% si es fa en centres privats; en el cas de ser necessària hospitalització, la CASS cobrirà fins al 90%, segons ha anunciat avui el ministre de Salut, Albert Font.

Els requisits per accedir al finançament són, d'una banda, justificar ser infértil. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), es pot parlar d'infertilitat quan, després d'un any o més temps de relacions sexuals habituals sense protecció, no s'ha aconseguit quedar embarassada. De l'altre, podran beneficiar-se del finançament totes aquelles dones majors de 18 anys i menors de 42, o bé dones sense cap fill previ o parelles sense cap fill previ en comú.

Pel que fa a les tècniques de reproducció humana assistida, la CASS inclou inseminació artificial, fecundació in vitro, diagnòstic genètic preimplantacional, criopreservació de gàmetes; i es podran fer un màxim dos cicles. De moment, no hi ha cap centre al Principat on es realitzin aquestes tècniques, així que el ministre de Salut, Albert Font ha informat que s'haurà d'anar a Espanya o França.

tracking