Consell d'Europa

Andorra promou una declaració de protecció dels infants

El Principat ha redactat i impulsat la demanda d'implementació del model 'Barnhaus' com un mecanisme de resposta eficaç contra l'abús sexual infantil

El Consell d'EuropaConsell d'Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha redactat i promogut una declaració del Consell d'Europa per al Dia europeu de la protecció dels infants contra l'explotació i l'abús sexual. L'objectiu és garantir una justícia adaptada als nens d'Europa. En aquest sentit, Andorra, Bèlgica, Mònaco, San Marino i Eslovènia han impulsat una declaració per recolzar la implementació del model 'Barnhaus' com un mecanisme de resposta eficaç contra l'abús sexual infantil, en particular, i la violència contra els nens i nenes en general. A la declaració s'hi han unit altres quaranta estats membres del Consell d'Europa i Mèxic per recolzar la creació d'un ambient "segur i amigable" per als processos judicials que es realitzen entorn dels infants.

Andorra ja aplica el model 'Barnhaus', casa dels nens en irlandès, que és un mètode interinstitucional que busca coordinar les investigacions penals i de benestar infantil per a reduir l'impacte negatiu dels procediments en els infants víctimes i testimonis de casos d'abús i explotació sexuals a través d'assistència, avaluació, tractament mèdic i terapèutic. El model es va inaugurar el maig del 2022 a Finlàndia, Irlanda i Espanya.

tracking