Vacunes bivalents amb variant òmicron per a la quarta dosi

La nova fòrmula no és adequada per a les persones que comencen la primera immunització

Xeringues per inocular les vacunes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Albert Font, ha anunciat aquesta tarda que Andorra ha rebut prop de 3.000 unitats d'Espanya d'una nova vacuna bivalent que està indicada per a les dosis de record contra la covid, i especialment per a la quarta punxada. I ha remarcat que es tracta d'una fòrmula que té la soca inicial i l'òmicron "són més específiques tècnicament que les inicials, una versió enriquida i completada".

Font ha explicat que aquest vaccí es començarà a administrar als majors de 60 anys que vulguin rebre la quarta injecció contra el SARS-CoV-2 i per als menors de 60 anys que es punxin la tercera dosi però no a les persones que comencin el procés d'immunització contra la covid. El ministre ha indicat que els que vulguin la primera vacuna serà amb la fòrmula antiga "que és la validada per començar, és més immunitzant".

El titular de Salut ha recordat que les persones que hagin rebut tres dosis poden agafar el virus "però s'agafa amb menys agressivitat i menys morbiditat" i que al cinquè o sisè mes de la tercera punxada baixa el poder de la vacuna i per això és recomana una nova injecció de record.

tracking