Una defunció per covid i 160 positius més

El ministre de Salut remarca que s'ha de protegir del virus especialment a les persones fràgils

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La covid ha tornat a provocar una defunció amb el traspàs d'una persona de 87 anys que es va contagiar del virus i no ha pogut superar la malaltia "que no deixa de ser perillosa i és un virus que tot pot matar", ha destacat el titular de Salut, Albert Font, en la compareixença posterior al consell de ministres aquesta tarda. El ministre ha explicat que el difunt tenia altres patologies i que Andorra suma ja 156 defuncions des del principi de la pandèmia.

Albert Font ha exposat que aquesta setmana s'han registrat 160 positius més, amb 46.824 infeccions en total, i ha incidit que "és temporada d'hivern i s'han de respectar les mesures que sabem prendre, hem de ser prudents". Els casos actius augmenten a 211, 109 per sobre dels que hi havia dimecres passat, i a l'hospital hi ha tres ingressats per la covid. Un dels pacients està a l'UCI amb suport de ventilació mecànica i hi ha dos contagiats a habitacions de planta.

El ministre ha indicat que no es canvien les restriccions sanitàries per la pandèmia i es mantenen les que estan vigents fixades per protegir les persones més fràgils que són les que estan hospitalitzades i en centres sociosanitaris. Tanmateix, Font ha recalcat que "cada cas de covid és potencialment perillós" i per això s'ha de continuar ser prudents perquè el virus "sempre és virulent". I ha afirmat que no es preveu que aquest hivern el coronavirus "sigui agressiu, que porti gent amb dificultat sanitària com al principi, que no vol dir que no pugui passar".

Albert Font ha comentat que les recomanacions de l'OMS ara són "ser particularment curosos amb les persones fràgils" i que s'adoptaran mesures restrictives si cal en funció de l'evolució setmanal de la incidència de la pandèmia. I ha insistit que és hivern i hi ha circulació de virus respiratori i de la covid "i hi haurà pujades i si són les previstes i graduals no canviarà la política, i si l'impacte orgànic és més greu, per força l'haurem de canviar".

El ministre ha ressaltat que l'anàlisi de les aigües indica que la incidència de la covid està baixant i fa quinze dies mostrava una pujada que s'ha reflectit en l'increment de positius notificat avui. I tenint en compte aquesta reducció de la circulació del virus "les properes setmanes pot haver-hi menys casos".

tracking