Partit Socialdemòcrata

Padreny demana pel final del forn incinerador

El líder del PS, Pere López, ha presentat una bateria de preguntes sobre l'heliport

El conseller Roger Padreny.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller del grup parlamentari socialdemòcrata RogerPadrenyha entrat una pregunta oral de caràcter urgent sobre el forn incinerador de la Comella per demanar el pla de dimensionament i obsolescència 2022-2035 de la planta de valorització del Centre de Tractament de Residus d'Andorra (CTRASA). El PS recorda que Govern tenia nou mesos per elaborar aquest pla i el termini finalitza demà. En aquest sentit, el conseller s'interessa per saber quina previsió té el Govern en l'elaboració d'aquest pla i assenyala, en nota de premsa, que "per a nosaltres la inclusió del pla a la llei deCTRASAés fonamental perquè preveu el final del model actual basat en la incineració. Un model que no compartim i que considerem que ja hauria d'haver canviat fa temps".

"Dubtes" sobre l'heliport

Tanmateix, el president del PS, Pere López, ha entrat una bateria de preguntes en relació a la concessió de l'heliport nacional pels "dubtes que genera tant a nivell de viabilitat del projecte com de legalitat i de bon ús dels diners públics". En aquest sentit, López demana per la previsió de disposar de serveis de duana a la infraestructura aeroportuària i qui es preveu que proveeixi aquests serveis i pregunta per la justificació del fet que "en un contracte de concessió es contemplin beneficis sobre l'execució de la construcció, cosa susceptible de ser una possible il·legalitat", segons López. El PS també s'interessa pels beneficis previstos sobre la construcció i a què corresponen les partides previstes en el pressupost per a l'heliport.

Un altre dels dubtes del líder socialdemòcrata fa referència a l'oferta de la construcció, concretant en la diferència de 3,7 milions d'euros entre el pressupost establert pel Govern i l'ofertafinalmentpresentada. López també vol conèixer qui controlarà l'obra.

tracking