viatge d'ubach al país bàltic

Ubach comparteix amb Lituània l'estat de l'acord amb la UE

La ministra d'Afers Exteriors clou avui la seva visita al país bàltic participant en un fòrum sobre el futur de la democràcia

Ubach reunida amb la presidenta del parlament de LituàniaMinisteri d'Afers Exteriors lituà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, segueix avui amb l'agenda de treball de la seva visita oficial a Lituània amb la trobada amb la presidenta del parlament lituà,ViktorijaČmilyté-Nielse, amb qui ha compartit l'estat de les negociacions per assolir l'acord d'associació amb la UE. Tanmateix, han esmentat la possibilitat d'establir intercanvis entre el parlament lituà i el Consell General en qüestions de transposició del cabal comunitari de la UE, segons apunta Govern en nota de premsa. Ubach també ha explicat el procés de negociació a laviceministrad'Afers Exteriors, JovitaNeliupšien, amb qui també ha tractat l'actualitat mundial.

L'agenda de la titular d'Afers Exteriors hainclòsla participacióen lacerimònia d'homenatge de les víctimes del conflicte per a la independència del país bàltic. A més, Ubach ha ofert una conferència titulada 'Reptes d'un microestat en el context internacional' a una cinquantena d'estudiants de la UniversitatMykolasRomeris.

Per tancar la seva visita a Lituània, la ministra participarà aquest vespre al fòrum 'El futur de la democràcia', organitzada pel govern bàltic i que comptarà amb la presència d'altes autoritats de països d'arreu del món.

Reforçar la col·laboració

Ubach va mantenir ahir una trobada bilateral amb el seu homòleg, Gabrielius Landsbergis, amb qui va posar en relleu la importància de reforçar llaços en àmbits com l’economia i el turisme.

Tanmateix, Ubach va informar el titular lituà d’Exteriors de l’estat de les negociacions per assolir l’acord d’associació amb la UE, un procés al qual Landsbergis ha mostrat el seu suport. Els dos ministres també van acordar explorar la possibilitat de tenir un conveni per eliminar la doble imposició en relació amb els impostos sobre la renda, així com prevenir l’evasió i l’elusió fiscal entre Andorra i Lituània. La jornada de la ministra va finalitzar amb la trobada amb els andorrans residents i estudiants a Lituània.

tracking